Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

Een liedje van ruim 5 minuten lang. De platenmaatschappij vroeg aan de bandleden van Queen of ze wel goed wijs waren. Dat waren ze. Bohemian Rhapsody werd een van de grootste wereldhits ooit en is nog dagelijks meerdere malen op de radio te horen.

Eigenlijk had Freddie Mercury drie nummers geschreven, maar op zichzelf waren ze allemaal niet goed genoeg. In de studio ontstond het idee om de nummers samen te voegen en het resultaat bleek fantastisch!

De song is met name bijzonder omdat er diverse overdubs zijn gebruikt. Voor die tijd uniek en een absoluut technisch hoogstandje! Mede hierdoor speelde Queen het middenstuk van dit nummer nooit live. Dit was technisch onmogelijk. Men speelde tot het gedeelte met de overdubs, verdween dan van het podium. Het publiek kreeg een bandopname en videoclip te zien. Hierna kwamen de bandleden terug en werd de song afgespeeld.

Bohemian Rhapsody werd van meet af aan positief ontvangen door het publiek en is nog steeds razend populair, getuige de steevaste hoge posities in de Top 2000.

Plaats een reactie