Freddie Mercury

Freddie Mercury

Voor de meeste liefhebbers van de popmuziek is zijn voornaam genoeg om meteen duidelijk te maken wie er wordt bedoeld. De op 5 september 1946 geboren zanger is echter niet geboren onder de naam waarmee hij wereldwijde roem vergaarde. Farrohk Bulsara werd in Zanzibar geboren, maar werd bekend onder de naam Freddie Mercury. Hij stond bekend om zijn extraverte podiumpersoonlijkheid en zijn explosieve optredens. Hij staat ook in de boeken als de man met een stembereik van vier octaven, wat buitengewoon is voor een mannelijke zanger.

In zijn tienertijd raakte hij bevriend met Brian May. Later kwam erbij en werd de band Smile een feit. Na het vertrek van een ander bandlid kwam John Deacon de band versterken en was Queen een feit.

Mercury stond bekend om zijn extraverte manier van optreden. Hij speelde met het publiek in de zalen en grote stadions en wist iedereen te betoveren met zijn houding, zangstem en flair. De feesten die hij gaf waren berucht. Hij hield van iedereen die van hem hield en deelde dan ook heimelijk het bed met deze mensen.

Freddie werd ziek. Hij maakte bekend dat hij besmet was met HIV en Aids. Een dag na deze bekendmaking overleed hij in Londen op 24 november 1991.

Plaats een reactie